Un proiect de Jaga si Joris Laarman
Heatwave este un radiator modular, compus dintr-un amestec de materiale minerale si sintetice. Modulele pot fi imbinate foarte usor. In interiorul radiatorului, apa circula prin racorduri din otel inoxidabil AISI 304. Heatwave este disponibil in patru dimensiuni si doua nuante de piatra: negru mat si gri ciment. Suprafata radiatorului este neteda, mata, unitara.
Sistem de incalzire centrala
Presiune de proba: 8 bar
Presiune de lucru: 6 bar
Culori standard
Gri ciment si negru mat
Dimensiuni
Heatwave S: L 778 mm x H 538 mm
Heatwave M: L 1454 mm x H 729 mm
Heatwave L: L 2086 mm x H 1040 mm
Heatwave XL: L 2719 mm x H 1351 mm
Greutate
Heatwave S: 14 kg
Heatwave M: 28kg
Heatwave L: 56 kg
Heatwave XL: 84 kg
Conectare la perete
2x1/2 (racord flexibil inclus) sau conectare cu robinet manual: 2xM24
Sistemul de fixare pe perete, din otel inoxidabil, este furnizat impreuna cu un sablon de hartie, pentru a ajuta instalatorul la montarea radiatorului.
Heatwave poate fi montat in orice directie catre 360º.
Estimarile randamentului de caldura sunt furnizate conform standardului european EN442 (75/65/20ºC). Robinetul manual Heatwave poate fi conectat la conductele de alimentare din plastic, tub sintetic, RPE/ALU, teava de cupru sau din otel.
Ventilarea aerului
In interiorul radiatorului Heatwave se gaseste un racord flexibil din otel inoxidabil urmand perimetrul Heatwave. Ca un rezultat al acestei constructii nu e posibila nici o acumulare de aer. Totusi, ventilarea aerului va fi necesara in alta parte in sistemul de incalzire centrala, daca procesul de acumulare are loc.
Designer Joris Laarman
Joris Laarman s-a nascut in regiunile rurale din Olanda, langa granita cu Germania, in anul 1979. In 1998, dupa un an de arte fine, isi incepe studiul la Academia de Design Eindhoven. Dupa ce absolva cum laude in 2003, castiga faima cu ajutorul radiatorului Heatwave, intr-un stil pretentios si functional. In acelasi an, Laarman isi deschide propriul sau studio independent. Acesta isi concentreaza activitatea pe un produs de design si arhitectura, combinand adeseori o abordare conceptuala si poetica cu stil si inginerie tehnica. Alaturi de o colectie de elemente unice, Laarman lucreaza pentru cateva companii de design de renume international ca de exemplu Flos, Artecnica, Swarowski, Droog, Jaga si altele. Opera sa este expusa in lumea intreaga in muzee si sali de expozitie, precum se intampla in 2006, cu proiectul sau pentru casa ideala de la targul de mobila IMM. De altfel, Laarman contribuie cu articole si seminarii pentru revista Domus, fiind invitat ca lector la universitatile europene: Asociatia de Arhitectura din Londra, Academia Rietveld din Amsterdam si Academia de Design Eindhoven.
www.jorislaarman.com